16 de novembre del 2018

80 ANYS DEL FINAL DE LA BATALLA DE L'EBRE.


Avui al migdia, a les 12, 30 h i al Castell Nou, ens hem aplegat a les portes del Castell Nou per retre homenatge i recordar tots els combatents i les víctimes civils de la Batalla de l’Ebre, homenatge que ha tingut com a símbol la descoberta d’una placa en record als pontoners de l’exèrcit de la República, realitzada amb la col·laboració del grup de recerca Didàctica i Patrimoni de la Universitat de Barcelona, descoberta que han realitzat la directora general de Memòria Democràtica, Carme Garcia Suárez, el tinent d'alcalde de l'ajuntament de Flix, Francesc Barbero, i Jaume Masip, president de l'associació cultural la Cana.

Homenatge als pontoners de l'exèrcit de la República que ha coincidit amb la recent recuperació del seu refugi als peus de la muntanya del Castell i davant per davant del pont de ferro, símbol del final de la Batalla de l'Ebre.  Pont de ferro darrer pas de l'exèrcit republicà, volat el 16 de novembre, avui fa 80 anys, després d'haver-hi passat els darrers homes de la 35a Divisió sota el comandament del tinent coronel Manuel Tagüeña.

ESPAIS BATALLA EBRE‏ @BATALLAEBRE #80anys #BatallaEbre 16 novembre 1938 4,45 h de la matinada enginyers republicans volen el pont de ferro a Flix després que hi passin els darrers homes 35a Div. Al llarg del dia els franquistes ocupen Riba-roja d’Ebre i Flix. La batalla de l’Ebre ha acabat #FemMemòria @catmemoria