19 de desembre del 2018

ALBERT GUIU, EL LLORER DELS MOTS


La república literària flixanca està d'enhorabona, gran espectació ahir dimarts al vespre a la biblioteca municipal Artur Bladé i Desumvila davant la presentació de la  darrera obra d'Albert GuiuEl llorer dels mots. Amb una excel·lent presentació per part del llicenciat en Art, Ireneu Visa,  qui ens introduí d'una manera molt didàctica i personal a la vida i l'obra del nostre poeta, entre d'altres premi Marià Manent per l'obra Versos de la prostituta i Martí Pol de poesia per l'obra De la mà  de las meva filla.  
L'obra té un magnífic i força original pròleg titulat A la recerca dels cracs perduts, escrit pel seu amic d'infància i company esportiu, filòsof i periodista, Dani Revenga, qui entre d'altres  constata que "aquest llibre aprofundeix en aquesta visió de l'esport com una forma d'art. I ho fa congelant la dimensió artística d'una selecció personal d'esportistes amb les paraules, els sintagmes i la musicalitat del llenguatge".
Com sintetitza la contraportada, El llorer dels mots és un homenatge col·lectiu a alguns dels noms que han fet niu en la mitologia particular de l'autor. Son 59 els esportistes a qui Albert fa el seu particular homenatge poètic,  desde Messi fins Carl Lewis, passant per Xavier Hernández, Mireia Belmonte, Indurain, Sergei Buka, Pau Gasol, Roger Federer, Conxita Martínez, Marc Màrquez o Carolina Marín, amb un homenatge especial a un esportista flixanco del món de l'hoquei damunt patins,  Abraham Bagés. 
Estels sí, estrelles, llums, mites, això és, versos, aquests versos. Aquest llorer dels mots.