8 d’agost del 2019

PROGRAMA FESTA MAJOR 2019


Ja hem rebut del programa de la Festa Major 2019, amb una portada col·lectiva, resultat d'un projecte col·laboratiu força original, dissenyat per Laia Ferrús Vicente, amb el carismàtic i estimat mestre i director de les escoles locals, Joan Ramon Ferrús Terré, com a pregoner, amb la presentació de les tradicionals pubilles i hereus al pas de barca, i un calendari farcit d'activitats populars entre els dies 14 i 18 d'agost.
Enguany tenim una nova proposta de Festa Major  preparada pel nou govern municipal elegit el passat més de juny, amb un nou alcalde, Francesc Barbero Castellví i un nou regidor responsable de festes, Pau Guiu Rofes. Precisament el nou regidor en presentar el programa ha fet menció especial d’algunes novetats: 
L’organització del joc de rol L’Aubergi assassí, a càrrec del grup SembraJoves, i que durarà al llarg de tots els dies de la Festa Major. El primer Premi de Poesia Vila de Flix. L’exposició de material cinematogràfic organitzada per La Unió Social. Un sopar popular després del Carnaval d’Estiu.  I el canvi d’ubicació de la Festa de l'Aigua al carrer de les Escoles
Destacar una mesura excepcional enguany, la supressió dels tradicionals  focs d’artifici que des de fa gairebé cent anys tanquen la Festa Major. Com argumentà l'alcalde,  Francesc Barbero,  aquesta supressió del programa d’un dels actes més emblemàtics de la Festa Major fou acordada com a expressió de record, solidaritat i dol comunitari per aquelles persones que han patit i patiran les conseqüències del devastador incendi de finals de juny que afectà gairebé una tercera part del terme municipal.
BONA FESTA MAJOR