27 de maig del 2022

Dijous, 2 de juny : "LO CARRASCLET. Crònica d'un irreductible (1687-1743)".

 

El proper dijous, 2 de juny, a les 19,30 h. i a la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila, es presentarà l'obra del professor  Jaume Borràs Galceran, Lo Carrasclet. Crònica d'un irreductible (1687-1743).

Acte organitzat per l'Ajuntament, la Biblioteca de Flix, Silva Editorial i l'Associació cultural la Cana. On intervindré com historiador en la presentació, al costat de l'escriptor Andreu Carranza i l'autor del llibre, Jaume Borràs.

“Lo Carrasclet” és el producte d’una investigació inèdita (que desmitifica que fos un bandoler sinó que va arribar a ser un coronel austracista i un resistent). 

Amb aquest perfil biogràfic es vol corregir aquest oblit, explicant fil per randa el paper cabdal del Coronel Pere Joan Barceló, fill de Capçanes, en la lluita contra l’absolutisme de Felip V. "L'últim català lliure, no sotmés a les tiranies de fora".

Aquesta obra, Lo Carrasclet. Crònica d’un irreductible (1687-1743), del professor Jaume Borràs Galceran  (Montbrió del Camp), per la seva documentació, la seva anàlisi ­­i el seu caràcter narratiu, constitueix una nova i singular aportació a la història de l’edat moderna, a la política del nostre país i, també, a la literatura èpica i romàntica.