9 d’agost del 2022

Per fi ! Festa Major Flix 2022


Ja tenim a casa el Programa de la Festa Major i la revista La Veu de Flix amb una original portada i contraportada dedicada a la Festa. A destacar la figura del pregoner d'enguany, Joan Carles Garcia Martínez, com ell diu "soc Joan Carles, el de la cansaladeria Pili, o el de les puntones, o el del nàutic...Com vulgueu", i les pubilles i els hereus, protagonistes d'una Festa  Major que enguany té activitats previes especials les nits del dies 10 i 11, la "Nocturna de lluna plena pel meandre en caiacs i canoes"  i la "Nit d'estels, música, vi i patrimoni al Castell".

Del divendres 12  fins el dimarts 16 el programa ens ofereix tota mena d'activitats, actes organitzat, "per fi !" sense les restriccions de la Covid, pel regidor Pau Guiu i la Comissió de Festes. Actes propis de la Festa Major, com diu l'alcalde, Francesc Barbero, "com les d'abans", recordant els dos anys passats amb la maleïda pandèmia.

Una curiositat  històrica  flixanca del món de l'escacs a tenir en compte, que ens porta a recordar l'èxit de la la serie Gambito de Dama: Enguany el Club d'Escacs organitza el dia 13 una exhibició simultània entre la Mestra Internacional Femenina, Tatiana Platxkinova i 25 taulers. Una simultànea que es realitza tot just 50 anys després de la que ens va oferir a la Unió Social, Pepita Ferrer, la primera catalana en aconseguir el títol de Mestre Internacional Femení.

 

BONA FESTA MAJOR