15 d’agost del 2022

Record de Fermí Pallisé, l'alcalde de Tivissa.

El passat dissabte, 13 d'agost, ens va deixar l'amic Fermí Pallisé, el que ha estat l'històric alcalde de Tivissa entre els anys 1981 i 2003, referent del municipalisme del PSUC i més tard d'Iniciativa per Catalunya. 

 Ahir al vespre el vam acomiadar al cementiri del seu poble, acompanyant la seva família, veïns del seu poble, amics i companys. Un comiat que es va convertir en un homenatge dels seus amics del PSUC i d'IC a la seva trajectòria política com un referent del municipalisme d'esquerres dels primers ajuntaments democràtics, amb parlaments del que fou alcalde de la Sènia i diputat al Parlament, Victor Gimeno, de l'alcalde de Montblanc i dirigent del PSUC, Andreu Mayayo i, de l' ex Coordinador General d'IC i diputat al Congrés i al Parlament,  Joan Herrera. Tancant l'acte de comiat un torn d'emotives paraules per part dels seus fills.

Amb Fermí Pallisé vaig coincidir com alcalde entre els anys anys 1979 i 1987, l'any 1981 accedí a l'alcaldia després  de la mort de l'alcalde Francesc Saladie.  A partir del 1983 serien cinc mandats consecutius fins el 2003 que guanyaria les eleccions municipals de Tivissa. 

L'any 2003 tornaria a coincidir amb Fermí formant part del nou  equip de govern d'esquerres del Consell Comarcal. Foren moltes les trobades i reunions al seu costat,  i des de la distància que dóna el temps que hem estat allunyats de les responsabilitats polítiques m'agradaria recordar el seu saber ser, saber fer i saber estar, tota una lliçó i un exemple per a tots el que el que vam compartir la vida política al seu costat.

En el seu record m'agradaria destacar aquest històric cartell electoral del PSUC que vaig compartir al seu costat per les eleccions general de l'octubre de l'any 1982, donant suport a l'històric dirigent del PSUC, i diputat des de l'any 1977, Josep Solé i Barberà.

 

  • D'esquerra a dreta: Josep Casadó de Móra la Nova, David Arbonés de Riba-roja d'Ebre, J. Baltasar de Marsà, Fermí Pallisé de Tivissa, Pere Muñoz de Flix i Josep Solé Barberà.
  • Fermí Pallisé Martín (Tivissa: 25/6/1952 - 13/8/2022)

2 comentaris:

Amable Pallisé ha dit...

Gràcies Pere per ubicar un fragment d'història del municipalisme en la memòria democràtica i pel teu reconeixement al meu germà.

Unknown ha dit...

Gràcies, Pere, per aquesta nota sobre el Fermí. El recordo molt. Maria Àngels Espuny