1 de novembre del 2022

Recordant "Galas del Ebro" (1962-1966)


L'historiador Jaume Aresté  ens va oferir  el passat dissabte 29 d'octubre una excel·lent i documentada conferència  titulada "El Festival Galas del Ebro", xerrada anunciada amb "projecció i sorpresa" que es realitzà al saló de cinema de la Unió Social.

Jaume Aresté ens oferí la història de la Peña Parroquial  Los Audaces i Festival  Galas del EbroPeña Parroquial i festival que tingueren a Mn. Josep Maria Saez, vicari de Flix entre el 1960 i 1966, com el principal promotor i dinamitzador. Peña de los Audaces que es convertiria en l'alternativa del jovent flixanco a l'oficial Organización Juvenil Española (OJE), entitat que tingué una vida curta però plena d'activitats, entre les que cal destacar l'organització del recordat festival, més conegut com "Galas del Ebro".

La sorpresa anunciada va ser l'actuació dels referents musicals d'aquells festivals que formen part de la memòria col·lectiva del poble de Flix, el recordat Duo Titànico, és a dir Manolo  Alabart i Ramon Fontanilles, el primer guanyador del certamen, Pepito Margalef, qui ens cantà precisament la cancó guanyadora de Paul Anka, el guanyador infantil, Francisco Gironés, i finalment la Tuna de los Audaces. un èxit amb tots els ets i uts i on segurament la paraula nostàlgia va ser la paraula més repetida entre el nombrós public assistent.

Acte va ser organitzat per La Unió Social, amb la col·laboració de La Cana i la Llar del Jubilat de Flix.