21 de març del 2023

'Gas Ibèrica' (Consorci 'Gazechim') a Flix.


'Gas Ibèrica' i el consorci químic francès 'Gazechim' són des d'ahir els noms més repetits a Flix a l'hora de parlar del procés de reindustrialització després del tancament de la darrera activitat química d'Ercros.

AJUNTAMENT DE FLIX  ( flix.cat )

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat les instal·lacions d’Ercros a Flix per conèixer la nova ubicació de Gas Ibérica, la primera empresa que s’instal·larà als terrenys d’Ercros dins el marc del procés de reindustrialització de Flix, impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Flix i Ercros.

L’anunci i la visita s’ha fet després que la Taula de Reindustrialització de Flix s’hagi reunit avui al Centre d’Empreses de Flix. Aquesta taula ve treballant en l’atracció de nous projectes pel polígon químic de Flix des de 2017.

L’empresa Gas Ibérica, propietat del grup francés Gazechim, ha firmat un contracte amb Ercros per instal·lar-se dins els recinte de la fàbrica de Flix amb l’objectiu de dur a terme l’activitat d’envasat i emmagatzematge de fluïts refrigerants i productes gasosos. La signatura del contracte s’ha dut a terme per part de Marc Fargas Mas, director industrial de la divisió de derivats del clor d’Ercros, i Gilles Minier, administrador únic de l’empresa Gas Ibérica. Ocuparà una nau de 600 m2 i la parcel·la adjacent de 3.500 m2 situades a l’extrem nord de la factoria de Flix, entre les vies del FFCC i l’embassament de Flix. Preveu ocupar entre 10 i 12 persones en una primera fase amb una inversió de 2M€ i arribar fins a una vintena de treballadors en una segona fase.

viaempresa.cat - Gas Ibérica tria Flix per obrir una central d'emmagatzematge i distribució a Espanya.

La companyia francesa invertirà cinc milions al complex químic de la Ribera d'Ebre, als terrenys d'Ercros.

El conseller Torrent ha recordat que el creixement de la indústria és important per al municipi de la Ribera d'Ebre, però és també un objectiu de país, amb la fita marcada d'arribar al 25% del PIB industrial el 2030. "Som conscients que és un sector tractor del conjunt de sectors i activitats econòmiques i que genera llocs de treball de qualitat, arrelats al territori i amb un alt component innovador", ha reivindicat el conseller d'Empresa.

En aquest sentit, el conseller ha reconegut que hi ha projectes de producció d'hidrogen verd sobre la taula, que afecten també la Ribera d'Ebre i les Terres de l'Ebre, però s'ha mostrat "caut i prudent" a parlar-ne fins que no "estiguin tancats".

DIARI DE TARRAGONA - Gas Ibérica, la primera empresa a instal·lar-se en terrenys de la fàbrica d'Ercros a Flix

Ercros facilitarà a Gas Ibérica serveis generals, com ara subministrament d'aigua de serveis, vigilància interna i externa, control d'entrades i sortides de persones i vehicles, aparcament, vestidors i serveis sanitaris

AGUAITA - La planta d'Ercros a Flix ja té nous ocupants

Gas Ibérica és la primera empresa que ocuparà els terrenys en el marc del procés de reindustrialització.

El Grup Gas Ibérica serà la primera empresa que ocuparà els terrenys de l'antiga fàbrica d'Ercros a Flix, en el marc del procés de reindustrialització de la planta. En un comunicat emès aquest dilluns, Ercros ha explicat que l'empresa té per objectiu dur a terme activitats d'envasament i emmagatzematge de fluids refrigerants i productes gasosos.

Per la seva banda, Ecologistes en Acció dubta de "la viabilitat" de fer una planta de producció d'hidrogen i amoníac verd al polígon químic de Flix, a la Ribera d'Ebre. L'entitat ecologista alerta que la producció d'hidrogen verd i amoníac verd no té "un marc normatiu prou desenvolupat" i considera que tindrà un impacte ambiental important "sobre el territori".

ACN Flix - La primera empresa que aterra al complex químic d'Ercros a Flix (Ribera d'Ebre) és el grup Gas Ibérica. Pertany al consorci francès Gazechim i habilitarà, en 4.000 metres quadrats del polígon químic, el seu centre d'emmagatzematge i distribució a tota la península ibèrica, Balears i Canàries. Es portaran de França a Flix productes de potabilització i salinització de l'aigua (un sector amb un gran creixement i demanda), i altres que per al sector farmacèutic, la refrigeració i climatització, i el comerç i la llar en general. La inversió prevista és d'uns 5 MEUR i es crearan fins a una vintena de llocs de treball. Gas Ibèrica és la primera empresa que arriba amb el pla de reindustrialització de l'Ajuntament de Flix i la Generalitat.