27 de març del 2023

1 d'abril - 'El dret a la memòria'.

 

Aquest any 2023 es commemoren els 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans. A Terres de l'Ebre tenim previst fer l'acte de commemoració territorial el dissabte 1 d'abril a les 10:00 h a l'espai Ca Don Ventura de Flix.

 

El fil conductor de l'acte serà El dret a la memòria, i parlarem sobre Memòria democràtica i drets humans, tot fent una panoràmica que anirà des de la perspectiva internacional a la de casa nostra.

 

La jornada compta amb la presència de l'Honorable Consellera del Departament d'Igualtat i Feminismes, la Sra. Tània Verge i Mestre, i de l'Honorable Consellera del Departament de Justícia, la Sra. Gemma Ubasart i González.

 

10:00 h.- 10:15 h.- Inauguració de la jornada a càrrec de l’Honorable Consellera del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i l’Alcalde de Flix

10:15 h.- 10:45 h- Ponència marc a càrrec de Rosa Ana Alija Fernández, professora de Dret Internacional Públic de la UB.

10:45 h- 11:15 h- Pausa cafè

11:15 h- 12:00 h- - Taula de pensament: Memòria democràtica a l’Ebre

·       Alfons Aragoneses Aguado, director general de Memòria Democràtica.

·       Teresa Ferré Panisello; Periodista i Professora del Departament de mitjans de comunicació i cultura de la UAB.

·       Pere Muñoz Hernández; Professor d’Història de l’IES Flix.

·       Carme Maigí Canalda; Professora de secundària i coordinadora del projecte “Portes de la memòria”.

12:00 h.- 12:15 h.- Torn obert de paraules

12:15 h- Tancament a càrrec de l’Honorable Consellera de Justícia

12:30 h.- Visita guiada a les llambordes stolpersteine i el refugi de Flix a càrrec de l’Associació Cultural La Cana de Flix (durada prevista: 30 minuts).

 

Us podeu inscriure en aquest enllaç: 

 

https://igualtat.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/drets-humans-i-igualtat-de-tracte/Inscripcio-acte-Dia-Drets-Humans-2023/index.html.

 

Organitza: Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans del Departament d’Igualtat i Feminismes -Col·labora: Ajuntament de Flix i La Cana.