30 d’agost del 2023

Imatge ebrenca de l'any: 'l'embassament de Flix: net !!!'.

 

Segurament és la foto ebrenca de l'any, veure l'embassament de Flix: net !!!. Després de l'anunci de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera,  el passat febrer, certificant el final d'obres de descontaminació, s'han acabat de treure les darreres palplanxes que es van instal·lar per realitzar la descontaminació de l'embassament (en queden 2 que necessitaran de treballs subaquàtics ja que no s'han pogut extreure amb les grues).

 

Després de 15 anys de treballs i més de 180 milions d'euros  d'inversió, després d'haver extret més de 800,000 metres cúbics de llots contaminants, recuperem la imatge d'un riu de dalt net i sense obstacles, i el que és més important després de dècades, el riu Ebre ha deixat de tenir la petjada de la contaminació centenària de la industria química.

 

Després de 29 entrades al blog dedicades amb l'etiqueta  "descontaminació embassament", tota una cronologia que començà el setembre de l'any 2004. Esperant que sigui el capítol final. Vagi per endavant una seqüència de fotografies de l'embassament i una mostra d'acudits periodístics que s'han publicat, imatges que avui afortunadament formen part de la història.

 


2015
Diari de Tarragona, 2013

2010 


Diari de Tarragona - 2006

                                                                               2000

  • Imatge de l'embassament de Flix realitzada amb el mòbil - 30 d'agost 2023.