27 d’agost del 2024

Excel·lent exposició d'Albert Bonet a Riba-roja d'Ebre.

 

"Uròbor és un símbol que ens mostra el procés cíclic de la natura. Aquesta serp que es mossega la cua ens parla del canvi constant i dels cicles de creació i destrucció, com el dia i la nit, creant un moviment circular que també trobem en aquesta proposta  expositiva del pintor Albert Bonet (1996). De poble al poble, és aquest un moviment de l'etern retorn que realitza l'artista i el vincula amb els seus orígens, la família, el riu i Riba-roja d'Ebre, i esdevé el fil conductor de l'exposició que s'inicia amb els primers retrats familiars, transita per pintures d'aquests últims anys realitzades a Barcelona, i finalitza amb les obres més recents, també creades al poble que l'ha vist créixer... " (text del flyer de l'exposició d'Adrià Cid)

Enguany la Festa Major de Riba-roja d'Ebre ha tingut un protagonista especial, Albert Bonet. L'exposició antològica de la seua obra a la sala d'exposicions de l'Ajuntament ha estat tot un esdeveniment. Hi vam anar diumenge i he de destacar que la sala feia goig per les pintures i per la quantitat d'assistents, gent de totes les edats omplien la sala seguint la mostra. Amb un estil molt característic podem seguir la força creativa a través dels seus retrats, amb la reinterpretació de mites clàssics al costat de contemporanis, una visió molt particular de la realitat.

 Mentre visitava l'exposició no he deixat de recordar, amb satisfacció i orgull, aquell alumne que vaig tindre a l'Institut de Flix, a les classes d'història de tercer d'ESO, que seia al final de la classe fent dibuixos de tota mena mentre aparentment prenia apunts, avui és un artista reconegut i considerat arreu com un dels grans.