6 de setembre del 2024

XVI Jornades de Patrimoni Històric: El Castell Nou de Flix ( I )

 

L'Associació Cultural la Cana ha donat a conèixer el tríptic informatiu de les Jornades de Patrimoni Històric. Enguany, coincidint amb el 150è aniversari de la Tercera Guerra Carlina, guerra on el Castell Nou fou un bastió important en el control del riu Ebre i el territori per part dels carlins, s'ha cregut oportú recordar aquesta important efemèride de la nostra història i  dedicar les jornades al Castell Nou de Flix, també conegut com Castell Carlí.

Jornades que es desenvoluparan al llarg de la segona quinzena del mes d'octubre, on destaquen les habituals conferències sobre el tema central, la presentació de llibres i la nova incorporació de dues activitats més, sobre un personatge històric de Flix i un indret poc conegut del terme de Flix.

A més, enguany els pobles veïns que coneixerem seran Gandesa i Bellaguarda. La tradicional sortida de Patrimoni serà a les Mines de Bellmunt del Priorat, al Castell Museu de Falset i la Cartoixa d’Escaladei. Cal fer reserva per la sortides, al 654651966 o enviant correu a lacana.flix@gmail.com.

Les XVI Jornades estan dedicades al historiador Josep Sànchez Cervelló en reconeixement a la seua contribució al coneixement de la història en general i la de Flix i el Castell Nou en particular.