10 de gener del 2007

MAGATZEM TEMPORAL CENTRALITZAT


ATC o MTC, altrament dit Cementiri Nuclear

El passat 10 d’octubre el Ple de l’ajuntament de Flix aprovà per unanimitat una moció de reguig a la instal.lació d’un “Almacén Temporal Centralizado” (ATC), insistint un cop més a considerar que aquestes contrades ja han contribuit amb escreix la solidaritat amb la societat amb aquests tipus d’insta.lacions.
El 16 doctubre, el Ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre aprovà, com després ho faran la resta de consells comarcals veïns, una moció de rebuig de l’ATC.
Tot i així el 6 de novembre, en una reunió de zona de l’AMAC s’insistí en donar informació a la societat de lo que respresenta l’ATC, organitzant un seminari adreçat a regidors i alcaldes de la zona Ascó-Vandellós a Montbrió el 24 d’aquest més, seminari on per cert no hi va acudir cap representant de l’ajuntament de Flix. I, tanmateix, un seguit de jornades adreçades a les associacions, empresaris i professionals. El 28 de novembre es realitzà una dedicada als empresaris a Móra d’Ebre, i a partir d’aquí s’inicia un seguit de despropòsits, confusions i malentesos als respecte.

1. La sessió informativa prevista pel 20 de desembre a Flix és suspesa dos dies abans alegant motius d’agenda.
2. Es remet un fax des de l’AMAC canviant la data del 20 de desembre al 11 de gener, anunciant que es durà a terme a la Sala de Plens de l’ajuntament d’Ascó.
3. Es canvia el lloc, però no la data, d’Ascó a Flix sense comunicació prèvia a l’alcaldia de Flix, assabentant-se de la convocatoria per entitats que han rebut la convocatoria.
4. Convocatoria, que a hores d’ara no he rebut per escrit, però que anuncia que presideixo com alcalde.
5. Altrament m’assabento per la premsa que a Flix s’aprofita per fer la informativa prevista per a Ascó, es a dir s’han convocat també els professionals de la zona nuclear d'Ascó.

No cal dir que m’he posat en contacte amb responsables de l’AMAC, associació a la qual pertany Flix per trobar-se dins l' area de les centrals nuclears d'Ascó, i la resposta no ha estat satisfactòria. Sense cap ànim d’entrar en polèmica, un cop més voldria manifestar el rebuig clar i català a aquest tipus d’instal.lacions, tot respectant la llibertat d’informació que es mereix la societat i tot respectant la llibertat d’opinió.
L’AMAC hauria d’entendre que el nostre territori no està en condicions d’entrar a discutir en la idoneitat o no de la seva ubicació a casa nostra, hauria d’entendre que els ajuntament més significatius ja s’hi ha manifestat en contra, com ho han fet els consells comarcals, com ho han fet bona part de les entitats econòmiques, socials i culturals del nostre territori.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla que es l'opció més acertada, però tampoc s'haurien de permetre coses com el parc fotovoltaic que s'està construïnt a Flix. Es te que aplicar lo de: "Les nostres terres ja han cotnribuit amb la solidaritat amb instal·lacions productores d'energia" amb totalitat, cada energia s'ha d'aplicar on més convingui i on sigui més ètic, i el recent parc fotovoltaic està a un lloc innecesari, continua amb la líniea de la centralització de l'energia, etc. Vamos, que és una energia que no produeix pol·lució, però de la manera que s'ha aplicat d'ecològica no té un pèl.

Salut!