21 d’octubre de 2021

LO CASTELL DEL TIET ARTURO.Ahir a les Jornades de Patrimoni Històric  es va presentar un conte molt especial: Lo castell del tiet Arturo. Escrit per Paquita Soler Hierro amb il·lustracions d'Anna Méndez Prunera. Primer llibre de la col·lecció infantil de l'associació cultural la Cana que porta el nom de l'instrument musical: Nunut .

Presentació que es va convertir en un homenatge del recordat Arturo González Benet, qui ens va deixar l'any passat, protagonista del conte:


Hola petits meus, voleu que us expliqui la història del Castell de Flix? Sabeu qui en són els protagonistes? Sou valtres Edu, Ainet i Elna, i un gegant molt gran i molt bo. I sabeu com es deia. És clar, era el tiet Arturo, senteus que començo.

La història comença en un poble molt bonic, Flix, allí vivia un nen petit, vivia a l'última casa del poble ...

(...)

El tiet era l'amo de la clau d'aquell castell tan especial i en marxar la va deixar a un amic seu.

Ara anirem un dia al Castell aixecarem les mans fins on arribem i cridarem:

-Tieeeet tocaré les estrelles per tu!

I a les nits d'estiu quan sortirem al balcó i mirarem els estells, quan vegem que algu fa pampallugues serà el vostre tiet que, content de veure-us, us pica l'ullet.

L'acte va comptar amb la participació en nom de la Cana de Montse Monclús qui presentà i donà la paraules les autores del conte: Paquita Soler, qui tot explicant el conte feu un homenatge al tiet Arturo, Anna Méndez, autora de les il·lustracion i responsable de la maquetació  així coma la coordinadora de la col·lecció,  Raquel Sánchez, qui ho feu mitjançant una gravació.

Al final dels parlaments Biel Pubill, professor de l'Institut de Flix, expert en instruments i jocs infantils, ens introduí al NUNUT , nom de la nova col·lecció de contes de la Cana, un instrument musical tradicional realitzat a partir d'un tros de canya, instrument que s'obsequià amb l'adquisició del llibre.

En acabar l'acte els nens i nenes amb les indicacions oportunes de Biel Pubill van constuir els seu nunut particular.