Avui comença a Flix el nou model de recollida de residus "porta a porta", una proposta de millora del reciclatge en tots les aspectes, sobretot en l'ambiental, l'econòmic i social.
Recordar que més d'una quarta part del municipis catalans ja funcionen amb aquest model, i que a nivell del Consorci de la Gestió dels Residus Municipals del Priorat, la Ribera d'Ebre i Terra Alta funciona amb bons resultats a la majoria del municipis. Els nostres veïns de Riba-roja d'Ebre fa temps que tenen implantat amb bons resultats el "porta a porta", Móra la Nova, que l'implantà l'estiu passat, als tres mesos havia reduït la generació de la fracció resta del 66% al 13%.
"del contingut total d’una bossa de brossa generada a un domicili, un 84% és aprofitable repartit entre un 44% de matèria orgànica que es pot reutilitzar com a compost per a l’agricultura, un 14% de d’envasos lleugers que es poden reciclar i tornar a utilitzar per fer mobiliari i més de 10.000 productes diferents, un 13% de vidre útil per a crear nous envasos i un 13% de paper i cartró utilitzat per elaborar nous productes de paper i de cel·lulosa".
Destacar que el model "porta a porta" a les poblacions on s'ha implantat no només ha demostrat que millora la recollida, sinó que compleix amb un dels grans manaments mediambientals de bona part dels països europeus orientats cada vegada més al reciclatge real.
A nivell local hem de felicitar-nos per l'aposta decidida de l'ajuntament, el nou model de recollida ha de permetre eliminar les illes de contenidors de la via, reconvertits sovint en punts de males olors i d’abocament incontrolats de mobles i trastos, guanyar més espais públics i sobretot tenir els carrers més nets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada