La república literària ebrenca està d'enhorabona, la flixanca Aina Vega i Rofes, doctora en Filosofia de la Música i llicenciada en Humanitats (UPF), ha publicat ( Angle Editorial ) la seua primera obra Melodies de l'ànima - en quatre estacions, un viatge musical a través del temps (les estacions de l'any) i l'ànima (les emocions).
Música i filosofia, un passeig per les emocions de la mà dels millors compositors. Comença per la Tardor i Mozart amb el concert per a clarinet en la major, K622, adagio, popularment conegut per ser la banda sonora de Memorias de Africa, tema que el porta a parlar de Serenitat (cel serè), quan l'ànim s'associa a l'absència de torbació metereològica i que com a fonament filosòfic ens hem de remuntar a la mort de Sòcrates. La Boheme de Puccini i la figura de Paris de la Ilíada el porta a parlar de cobardia El Rigoletto de Verdi de l'enveja. El nocturn de Chopin de malenconia. Tristany i Isolda de Wagner, d'amor i mort. L'obertura de 1812 de Txaikovski del sentiment d'optimisme esperança... Tretze emocions per cada estació amb la peça musical clàssica que la representa i els pensaments filosòfics corresponents.
Com diu la contraportada, un compendi esplèndid d'estètica, música i pensament occidental a través de les emocions expressades en la música clàssica. Una antologia amb meravelloses peces clàssiques musicals, creada amb una llista d’Spotify ( amb 99 temes proposats per la mateixa Aina ) imprescindible per als amants de la música clàssica.
Aina Vega i Rofes, periodista i gestora cultural, és doctora en Filosofia de la Música per la UPF amb la tesi l'ethos artístic en Arnold Schönberg i el diàleg amb Adrian Leverkühn. Està especialitzada en música i òpera contemporània, és autora de nombrosos articles publicats a Revista Musical Catalana, Barcelona Clàssica, Barcelona Metròpolis i la revista cultural digital Núvol. Ha desenvolupat la seua activitat cultural al Liceu, l'Auditorio de Tenerife i al Concurs internacional Maria Canals. Avui és la responsable de la secció Cast@fiore de la revista cultural Núvol i és directora del digital Barcelona Clàssica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada