29 de desembre del 2020

Les 10 entrades més vistes del 2020

 


1.     3 DE FEBRER DE 1945: L'ACCIDENT MÉS GREU DE LA BARCA.

2.     Primers dies de confinament a Flix.

3.     1920, GENT DE FLIX.

4.     "Melodies de l'ànima " d'Aina Vega i Rofes.

5.     M. Mar Carranza, directora de l'Institut de Flix (2004-2020).

6.     Arturo González Benet en el record (1960-2020)

7.     L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Fons Carmel Biarnés.

8.     FLIX I LA PANDÈMIA DE GRIP DE L'ANY 1918.

9.     FLIX I L'EPIDÈMIA DEL CÒLERA DE 1885 .

10.  Alcaldes de Flix del segle XX.

 

L'any 2020 serà recordat com l'any del maleït coronavirus i el blog enguany se n'ha fet ressò des del primer cap de setmana de confinament i estat d'alarma fins els brots  del mes de setembre que motivaren crivatges seguits entre la població de Flix. Des del punt de vista històric les entrades referents a les pandèmies de grip del 1918 i del còlera de 1885 han estat de les més visitades. Amb tot la més visitada ha esta la  realitzada amb motiu del 75è aniversari de l'accident més greu de la barca de Flix.

El blog també s'ha fet ressò de la mort de persones estimades com la del secretari de l'ajuntament Arturo Gonzàlez, el poeta Josep Ramon Bach, el bisbe Francesc X. Ciuraneta i la històrica independentista Anna Rosselló als 97 anys. Noms propis al que hauriem d'afegir el 25è aniversari de la mort de dos referents, de la lluita antinucear com va ser mossèn Miquel Redorat i del patrici de les lletres ebrenques i memorialista de l'exili Artur Bladé Desumvila.

Mar Carranza, Laura Sangrà i Pere Josep Jiménez també han tingut una estrada especial amb força visites, així com les referents a novetat editorials com la darrera miscel·lànea del CERE amb el meu article sobre el Barbut de Vinebre, de la Cana, Flix en blanc i negre, i la d'Aina Vega, Melodies de l'ànima...