25 d’abril del 2008

I DE POSTRES UN MAGATZEM DE RESIDUS NUCLEARS


I de postres... un magatzem de residus nuclears. Quan encara no acabem de païr la fuita de partícules radioactives de la central nuclear d'Ascó, quan encara s'estan estudiant les causes i per tant no se sap l'abast de la qüestió, ENRESA, l'empresa pública que gestiona els residus radiactius, s'afegeix a la ceremonia de la confusió amb la construcció per la via d'urgència d'un magatzem temporal de residus nuclears a Ascó, temporalitat de 50 anys. No sé si els responsables d'ENRESA són o no conscients de la lleugeresa de la seua actuació, per no dir frivolitat. Que els ajuntaments de la zona ens haguessim d'assabentar pels mitjans de comunicació d'aquesta nova agressió al territori, que el CSN el dimarts passat que ens va convocar a tots a Madrid no ens ho comuniqués, que a hores d'ara cap conseller de la Generalitat no s'hagi desplaçat fins a Ascó per interessar-se de la situació i prendre una primera mesura de perdua de credibilitat de la instal.lació nuclear, que en el seu lloc hagi estat el programa d'humor "Polonia" faci la típica broma del perquè d'aquesta absència ("algun voluntari per anar a Ascó i tranquilitzar la gent?"), que la conselleria de Medi Ambient digui que no té competències, mentres veiem que la fuita arriba als jutjats, que s'hagi obert una cerimonia de la confusió mediàtica... tot plegat no ens ajuda gens a treballar amb serenor pel futur dels nostres pobles i la nostra gent.

3 comentaris:

Laia ha dit...

Quina vergonya...
Ànims Pere!

nando ││││ ha dit...

no ho entenc... (com gairebé res últimament...)
Però no s'havia aprovat
això??
tant per part dels ajuntaments com de la generalitat...?

Isaac Garcia ha dit...

Jo sí que sóc partidari de l'energia nuclear, però és clar que no es pot acceptar que a la conca d'un riu es construeixi un magatzem de residos, ja que la manipul·lació humana és la que pot produïr més riscos.

S'ha de dir, però, que el rebuig antinuclear provoca que cap territori (ni tan sols els deserts d'espanya) hagin acceptat un magatzem centralitzat i controlat. I s'ha de saber que aquest rebuig antinuclear ens porta a seguir cremant carbó, petroli i gas per produïr electricitat. Per tant, penso que s'ha de reflexionar sobre les prioritats.