3 d’abril del 2008

PRIMERA VOTACIÓ AL SENAT


Nota de premsa en relació al suport dels senadors d'Esquerra a la candidatura de Javier Rojo a la presidència del Senat:
"Esquerra va decidir donar suport a Rojo en rebre el seu compromís d'impulsar l'ús de les llengües cooficials. El senador Carles Bonet va explicar ahir que Esquerra va decidir finalment donar suport al socialista basc Javier Rojo en la votació per a la presidència del Senat, després de reunir-se amb ell i rebre el seu compromís d'impulsar l'ús de les llengües cooficials de l'Estat en la Cambra Alta durant la propera legislatura.
Bonet va reconèixer que els quatre senadors d'Esquerra no van decidir fins a última hora donar suport al candidat socialista, fet pel qual van decidir fer-li una visita per traslladar-li la seva posició i els seus objectius per als pròxims quatre anys de legislatura. També va indicar que encara no han designat el portaveu del seu grup parlamentari, decisió que prendran els propers dies.
En aquesta trobada, els representants d'Esquerra, membres de l'Entesa Catalana de Progrés, van traslladar a Rojo la necessitat de "fer un esforç" per a que el Senat sigui la cambra que expressi "la realitat lingüística" d'Espanya. "Volem que hi hagi un impuls en la Cambra de l'ús de totes les llengües", va subratllar. "Rojo ens ha confirmat que una de les seves prioritats és avançar en l'ús de les llengües en el Senat, per donar-li el caràcter de representació territorial" - va explicar - i, a partir d'aquesta constatació, els senadors d'Esquerra li hem donat el nostre suport, com també han fet els altres membres de l'Entesa".
A més, va fer referència a la crida de Manuel Fraga per a la reforma de la Cambra Alta, fet que va reconèixer que "potser sigui un bon senyal". No obstant això, va recordar que Fraga "s'ha quedat sol moltes vegades en el seu grup demanant la reforma". "No sé si el nou equip de Rajoy significarà que acabaran amb la posició del 'mai res' i que miraran d'arribar a acords amb les altres forces per iniciar un procés de reforma al Senat". Bonet va destacar que en aquesta legislatura serà també molt important la reforma del sistema de finançament, tema que considera "un dels punts fonamentals" dels propers quatre anys. "El sistema de finançament serà debatut i molt controvertit", va concloure".

2 comentaris:

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Hola Pere, segueixo des de fa temps el teu interesant blog. Crec que en aquests moments ocupes elevades responsabilitats i que en campanya afirmavem que erem la veu de l'Ebre a Madrid. No sóc ningú per dir, quins continguts ha de tenir el teu blog, però crec que no pots estar ausent de la problemàtica que tenim amb el tema del Segre i de l'Ebre.

j.j. tomas ha dit...

Hola Pere:
Soc Joan Josep Tomas, exdirector de l'Institut d'Alcanar i colega de tantes i tantes batalles per l'educació.Peró avui no m'adreço per aquest tema, sino per un de totalment diferent: LES OBRES DE LA CRUILLA DE L'ANGOL A ALCANAR".
Sé que en fas un seguiment de l'obra i que has fet alguna pregunta al respecte a la ministra de torn. També crec que et va respondre que abans d'un mes es reiniciarien les obres (crec que ja ha passat amb escreix aquest mes.
Els accidents es van succeint al lloc i es dona una impressió que a tots els politics tant se'ls fot.
T'agrairia que em donesis informació sobre aquest tema per tal d'iniciar alguna acció civil o penal contra els responsables.