2 de desembre del 2009

MOCIÓ SOBRE PEATGES A CATALUNYA

"PERE MUÑOZ SATISFET PER LA REBAIXA DELS PEATGES I LA GRATUÏTAT MENTRE DURIN LES OBRES DE LA N-340 .
La moció inclou la gratuïtat de l’ AP-7 entre Torredembarra i el Vendrell i entre l’Ametlla de Mar i Ulldecona, mentre durin les obres de la N-340.
El senador republicà de l’Entesa, Pere Muñoz, portaveu de l'Entesa en la Comissió de Foment, ha manifestat la seva satisfacció per l'acord que s’ha produït aquest matí al Plenari del Senat d'una moció de CiU, amb una esmena presentada per l’Entesa, en que s'ha acordat la rebaixa dels peatges a Catalunya. Tots els grups han recolzat la moció. Muñoz, en nom del seu grup, ha aconseguit introduir en el text final aprovat la demanda que s'incrementi la col·laboració amb el Govern de la Generalitat per a portar a terme noves reduccions de peatges a Catalunya i negociar amb les empreses concessionàries les rebaixes parcials i progressives. “Aquesta és una reivindicació històrica de la ciutadania de Catalunya, davant la discriminació que hem patit respecte altres parts de l’Estat”, ha manifestat Muñoz.
El senador republicà ha subratllat l'important greuge comparatiu que pateix Catalunya que, amb un 10% de les vies de l'estat, paga un 42% del total de peatges. Muñoz ha posat com exemple el cas de les autopistes franceses de peatge: “Aquestes amb 7.000 km. guanyen els mateixos diners que les autopistes catalanes amb 700 km”. En aquest context Muñoz també ha recordat que el passat 10 de novembre el Congrés de Diputats va aprovar, amb els vots favorables de PSOE, PP i CiU, una partida multimilionària de 460 milions d’euros per evitar la fallida de les concessionàries d’autopistes, principalment de Madrid. Segons Muñoz, “Això és un greuge més que animarà molts ciutadans de Catalunya a anar votar per la independència a les consultes ciutadanes que es celebraran els propers 12 i 13 de desembre”.
El republicà també ha destacat que el text definitiu aprovat avui inclou la gratuïtat dels trams d'autopista AP-7 entre Torredembarra i El Vendrell, i entre L’Ametlla de Mar i Ulldecona, mentre durin les obres de la N-340. “La unanimitat de tots els grups en l’acord ha d’obligar el Govern espanyol a complir-lo el més aviat possible”, ha manifestat. L’actuació del senador republicà i del seu grup de l’Entesa també ha fet que la moció aprovada inclogués la petició d'accelerar les obres de les autovies alternatives a les autopistes de peatge, especialment el desdoblament de la N-II i el desdoblament de la N-340 per les comarques de Tarragona i la B-40."

1 comentari:

Joan C. ha dit...

Sr. Pere Muñoz, li voldria expressar el meu recolzament a les seves reivindicacions, referents a la rebaixa dels peatges a Catalunya. Ja fa més de 30 anys que treballo a Barcelona i cada 15 o 20 dies vinc al meu poble (La Cava-Deltebre)a pasar els caps de setmana o vacances al estiu. Ho dic perque n'estic més que fart de pagar i repagar els peatges des de l'Ampolla fins el Martorell anada i tornada. La broma hem surt per uns 30 euros. La gent que hi té que anar al metge a Barcelona o qualsevol altra gestió s'ha de rascar la butxaca. Per això estic segur que qualsevol iniciativa d'aquest tipus serà molt ben rebuda per la gent de les Terres del Ebre. Es curiós quasi tota la Autovia A-7 està pràcticament enllestida a nivell espanyol però en el cas de Catalunya està molt verda o hi han projectes pendents d’aprovar (DIA) o en estudi informatiu. Resumint que s'ha de anar punxant als de Fomento perque acabin d'una vegada la Autovia A-7 des de les Terres del Ebre fins a Barcelona.
Atentament,
Joan C.