17 d’octubre del 2010

COLLAGE CORRELLENGUA FLIXANCO

Amb la lectura de textos de Salvador Espriu, del manifest del Correllengua i una exposició preparada per a l'ocasió, divendres 15 d'octubre a Flix van coincidir dos esdeveniments prou importants, el record de l'afusellament de Companys i el Correllengua. Manifest escrit per la periodista Patricia Gabancho, qui el clou amb dos paragrafs que dibuixen el present i el futur del nostre país i la nostra llengua:

"Políticament estem sotmesos a “sentències” adverses: lluitem contra això. Socialment som diversos: aprofitem la diversitat per compartir la llengua que ens vertebra. I humanament? Humanament fem pinya, tots iguals i diferents, perquè la identitat col·lectiva es fa amb el concurs de tothom, però amb una història i una tradició que fa de Catalunya una parcel·la peculiar de la humanitat.

Som una nació de portes obertes, però som una nació. S’hi parlen mil llengües, però només una la definim com a llengua pròpia. Treballem junts, per tant, conscients, batalladors i esforçats, per poder tenir en el futur la normalitat que avui se’ns regateja”.