21 d’octubre del 2010

LA RESIDÈNCIA JA ÉS UNA REALITAT

LA RESIDÈNCIA PER A LA GENT GRAN JA ÉS UNA REALITAT

"El dia 2 d’agost de l’any 2010 serà una data important en els annals de la nostra història local. El passat 2 d’agost començà a funcionar la Residència Assistida per a la gent gran “Les Escoles per a les primeres persones grans de les noranta previstes. Amb un inici de les activitats, realitzada en silenci, poc a poc com estava previst, amb ingressos progressius, amb una planta plena a finals del mes d’agost, és la notícies socioeconòmica més important del nostre pobles dels darrers anys.
Finalment poder dir amb lletres majúscules que LA RESIDÈNCIA PER A LA GENT GRAN JA ÉS UNA REALITAT. Si l’any 2003, el nou ajuntament d’Entesa defensàvem una residència pública finançada al cent per cent per la Generalitat, si el 2004 aconseguíem aquest compromís al nou govern catalanista i d’esquerres de la Generalitat , si el febrer del 2007 es licitaven les obres i s’iniciaven les obres a l’estiu, i l’any passat al juny es feia l’acte de final d’obres... fins l’adjudicació de la gestió al Grup Sagessa el març d’aquest any, us puc ben assegurar que la seua realitat ha estat una veritable cursa d’obstacles...
Com vaig dir el juny de l’any passat amb motiu de la jornada de portes ofertes i final d’obra, després de 5 anys des de l’anunci per part del Conseller Primer de la Generalitat, Josep Bargalló, i amb el compromís decidit de la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, qui ens visità el maig del 2007 per presentar oficialment el projecte i el començament de les obres, podíem viure una jornada de festa, de celebració i d’esperança per al nostre poble.
Amb la Residència Assistida per a la gent gran “Les Escoles” estem davant de la inversió més important que ha fet el govern de la Generalitat de Catalunya a Flix, no solament a nivell d’inversió, més de 7 milions d’euros, no solament pels llocs de treball directes i indirectes que crearà, si no molt especialment com a servei bàsic per a la nostra Gent Gran.
Així mateix vaig afirmar que amb aquest equipament l’estat del benestar feia un gran pas al nostre poble. Amb un nou concepte del que representa les residències assistides del segle XXI, un nou concepte de plataforma de serveis per a la gent gran, des del Servei Residencial i el Centre de Dia fins els serveis complementaris oberts a la societat.
Com va dir la consellera Carme Capdevila, després de aconseguir l’aprovació de la llei de Serveis Socials l’abril del 2008, una Llei de Serveis Socials que representà un gir molt important en les polítiques socials de Catalunya. “Si fins ara teníem un model assistencial i familiarista i a partir de la llei creem un nou marc on els serveis socials són garantistes per dret de ciutadania”.
La Llei representa un salt endavant pel que suposa alliberar les famílies de les càrregues econòmiques i molt especialment és important ja que està orientada per donar entrada als serveis socials a la classe mitjana, perquè fins ara era prou rica per no accedir als serveis públics i massa pobra per poder accedir als serveis privats. Per tant, fins ara no era usuària dels serveis socials i ara, amb la nova legislació, hi tindrà garantit l’accés.”
Amb l’entrada en funcionament ens queda que l’objectiu pel que tant hem lluitat s’acompleixi amb escreix. Que en uns mesos el Centre de Dia sigui una realitat. Que la satisfacció per part de la gent gran amb els seus serveis es vegi corresposta. Que el poble de Flix el tingui en compte i l’aculli com els demes serveis a les persones, els centres d’ensenyament i de salut. Mentre tots des del 2 d’agost ens hem de felicitar en veure la realitat d’aquest petit i gran equipament al servei de la nostra gent gran". PERE MUÑOZ HERNANDEZ.
Escrit aparegut a " La Veu de Flix" n.363. Podeu conèixer una mica d'història d'aquest important equipament visitant les 10 entrades d'aquest blog: