14 de febrer del 2008

DISCULPIN LES MOLÈSTIES

"Disculpin les molèsties" és un llibre únic i sorprenent escrit per Xavier Vendrell, vicesecretari general d'Esquerra, llibre que fou presentat ahir dimecres dia 13 a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre. La seua particularitat rau en ser un llibre que ens parla de la generació nascuda pels volts del mític any 1968, una generació del baby boom educada ja en democràcia, una nova generació nascuda al voltant dels moviments en defensa de la llengua i que avui representen la joventut consolidada independentista d'ERC: Puigcercós, Ridao, Portabella... o el mateix Vendrell.

Ahir fou un dia ple d'iniciatives polítiques de precampanya, al migdia vaig participar en una roda de premsa a Tortosa amb el diputat Pep Andreu i l'alcalde de l'Aldea i candidat Dani Andreu, la premsa digital entre d'altres ha escrit:

" Els diputats i candidats d'ERC a les pròximes eleccions generals han proposat que l'estació de l'Aldea albergue l'intercanviador d'ample ibèric a ample europeu al corredor mediterrani amb l'objectiu d'aconseguir que l'estació puga ampliar de forma considerable el nombre de parades de tren d'alta velocitat i de llarg recorregut. Els republicans consideren viable la possibilitat que el tram de via entre Vandellòs i la Secuita del corredor, ara en construcció, tinga ample europeu, cosa que en possibilitaria la ubicació a l'Aldea. En aquests moments, el govern estatal preveu situar l'intercanviador al sud de l'aeroport de Reus, una opció que consideren poc efectiva, atesa la proximitat amb l'estació de l'alta velocitat al Camp de Tarragona. ERC també ha criticat durament el "forat negre" inversor del govern estatal en infraestructures a les Terres de l'Ebre, tot citant el retard de l'aprovació de l'execució de la variant de l'Aldea, el projecte de l'autovia de l'interior i les millores a la línia ferroviària Reus-Móra la Nova-Casp..."

Després em vaig traslladar a Amposta per tenir una primera trobada amb la direcció del PIMEC Montsià, una associació nascuda ara fa un any que traspua el dinamisme empresarial de la comarca del Montsià. Pep Andreu i la diputada Marta Cid m'acompanyaren a la trobada.
Després de dinar em vaig desplaçar a Tarragona per realitzar una altra roda de premsa amb la resta de candidats al Congrés amb Lluís Aragonés denunciant els dèficits fiscals i pressupostaris. Entre d'altres la premsa digital ha significat:

"La pressió demogràfica cada dia és més gran, i és gent també significa més mobilitat i més necessitat de serveis públics. El finançament actual no s’ajusta a la realitat socioeconòmica de Catalunya. A Madrid ho saben molt bé, i per això no volen publicar els resultats de les balances fiscals, i Catalunya ha de recórrer a altres estudis econòmics paral.lels per esbrinar aquests números. El nostre Govern, els nostres consells comarcals, els nostres ajuntaments, en definitiva, les nostres administracions, han de poder atendre les demandes de sanitat, d’educació, d’habitatge, d’ajuts socials, de competitivitat a les empreses i tantes i tantes demandes socials i ho han de fer amb unes condicions econòmiques molt malmeses. Aquest és el gran problema: l’espoli econòmic ofega la ciutadania, el teixit socioeconòmic i productiu i les administracions..."