12 de febrer de 2008

UNA VERITAT INCÒMODA


Catalunya concentra 19 punts negres de contaminació industrial

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una veritat incòmoda, i ho serà per què els polítics no ho hauràn volgut evitar no?

P ha dit...

La veritat és incòmoda per un país que ha tingut una revolució industrial que durant molts anys no ha tingut en compte el medi ambient, no ha tingut i segurament encara no en té. Fixa't a l'estudi que el principals focus de contaminació són al Pais Basc i a Catalunya.

Reyes ha dit...

S'enten que les coses van per interessos, per tant la màxima del major benefici del capitalisme neolliberal posa l'ètica medioambiental i en defintiva qualsevol ètica en segon terme ja que tan sols és vol el màxim benefici a tota costa.

Partint d'aquí, i tenint en compte que tret d'algun moment de menor o major tendència de caire socialista Catalunya ha estat fortament arraigada pels seus polítics i empresaris al capitalisme neolliberal, la situació d'ara és la mateixa que la d'abans ja que els interessos són els mateixos, que ha canviat?

Ja que s'ha caigut tants i tants anys en l'error, perquè no és fa la prova de intentar canviar el món i no destruir-lo tal com permet de mica en mica la democràcia parlamentaria que per mitjà de reformes ens fa perdre tots els drets que es vàren aconseguir amb lluites socials al passat i permet que l'Estat deixi pas a les empreses a fer el que els hi roti deixant cada cop més de banda l'intervencionisme (amb això no pretenc defensar l'estat que trobo autor de molts dels mals que patim avui en dia).

Que jo sàpiga és continuen creant centrals elèctriques contaminants o no-ecològiques (començant per Flix) sense cap tipus de criminalització dels projectes per part dels càrrecs polítics actuals sobretot a la nostra terra i prou que saben els polítics que som els generadors d'energia (i que per tant ens sobra) de Catalunya, a Tarragona un cel marró i un olor fastigós ens omple els pulmons (sobretot a la laboral), l'erkimia continua contaminant com la que més (i després alguns amb l'hipocresía del riu), potser d'aquí uns anys veurem un centre d'energía eòlica al terme de Flix ja que s'han vist algunes zones on es podrien començar a fer proves, els mini-transvassaments,...

En fi, és sol una opinió, però vist el fracàs de la democràcia parlamentària i el capitalisme neolliberal, quina por és té per canviar-ho tot de veritat (o serà que hi han interessos de pel mitg)?

Los flixancos i els ebrencs sempre ciutadans de segona, i amb el vist-i-plau dels nostres propis polítics. Aquí voleu enganyar? Si sou d'esquerres demostreu-ho, no sigueu còmplices d'aquesta societat ruín!

I sobretot no tingueu el morro (que sobretot ho feu quan s'apropen les eleccions) d'anar de salvadors incompresos fent públics problemes per tot arreu i predicant que sou els mesies que en el cas de que guanyesseu trobarieu solució per a tots ells, no tingueu el morro de fer això perque aquests problemes són el fruït de les vostres accions i el vostre reformisme.