28 de febrer de 2008

ESCRIT DE SUPORT DE XAVIER VEGA

Aquest matí he participat en un debat a la SER de Tortosa i al vespre a un acte polític a Benifallet a costat de l'alcalde Jordi Monclús i el candidat-alcalde Dani Andreu, amb molt bona assistència. Demà, un cop travessat l'equador de la campanya, ERC fa l'acte electoral a Ca Don Ventura de Flix a les 7,30 hores del vespre. M'acompanyaran en els parlaments Carme Pelejà i el president del Parlament Ernest Benach, la presentació anirà a càrrec de l'amic de sempre Xavier Vega, director dels Serveis territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre. No sé que dirà Xavier en la presentació, però l'escrit que acompanya aquesta entrada al bloc, publicat a la darrera Veu de Flix, és un dels millors suports que pot tenir un candidat en relació al seu poble:

"PERE MUÑOZ AL SENAT

La notícia política més important dels últims mesos per al poble de Flix és, sens dubte, que la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat el nostre batlle, Pere Muñoz, com a candidat únic del partit al Senat per la circumscripció de Tarragona, en el marc de l’acord de l’Entesa Catalana de Progrés, on ERC va amb PSC i ICV. Al llarg de tot el procés de designació, la característica més notable és la unanimitat que el seu nom ha suscitat entre la nostra militància, perquè el Pere és un home que cau bé a tots els sectors, pel seu tarannà tranquil i la seua bonhomia.
Tothom és conscient que el capital polític que aporta al nostre projecte independentista és considerable. En primer lloc, l’experiència de gestió de quatre legislatures com a principal responsable de la nostra vila, una gestió feta des de la transparència i la honradesa, des de l’afany per millorar les condicions de vida dels seus convilatans i la creativitat. Perquè el Pere ha defugit sempre la concepció burocràtica i autoritària del municipalisme i ha optat per un model de lideratge de consens que, al capdavall, ha resultat del tot eficaç. Comptat i debatut, de la seua mà han arribat a Flix, amb els anys, les infrastructures més importants, des de la Llar d’Infants al CAP, des de la Biblioteca i la Llar de Jubilats al Centre d’Empreses, des de la Residència de la Gent Gran ja en marxa, a l’Escola Municipal de Música, sense oblidar la creació de Ràdio Flix, l’arranjament dels carrers del nucli antic o el Casal dels Joves.
En el seu full de serveis a Flix, cal anotar-hi, a més, el seu pas per la direcció de l’Escola de FP i de l’IES de Flix, una legislatura com a regidor, la presidència del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, els diversos llibres i publicacions sobre la història de la nostra vila i la seua aportació al municipi i a la Ribera com a president del Consell Comarcal i, actualment, com a vicepresident. Un currículum impressionant, on caldria afegir-hi la vicepresidència de la Federació de l’Ebre d’ERC i la seua condició de membre de la direcció de la Federació de Municipis de Catalunya, entre altres càrrecs.
Amb tot aquest capital polític, és important que el Pere arribi a Madrid amb l’empenta de la confiança dels flixancos i flixanques, sense distinció d’idees i edats. És important que sigui així, perquè a la capital de l’Estat hi necessiten una veu que combini la fermesa amb les bones formes, una actitud pedagògica que faci entendre que Espanya no pot seguir amb la seua política d’espoli fiscal, d’endur-se els nostres impostos sense revertir-los en serveis. La seua idea és que l’Ebre sigui, en els propers anys, la portada més important de les notícies de l’Estat espanyol, perquè necessitem infrastructures viàries i ferroviàries, perquè ens cal tenir més i millors equipaments, perquè tenim un problema objectiu amb l’aigua que en cap cas no pot passar pel transvasament que des de la dreta valenciana i espanyola es reclama, perquè el model de creixement sostenible no es pot basar en els camps de golf i la pressió urbanística sobre el litoral, perquè ens cal la reindustrialització de les zones nuclears, a partir de la bonificació de les tarifes elèctriques per al nostre territori. Perquè Catalunya és una nació mil·lenària, amb una llengua i una cultura pròpia que ja està cansada de ser maltractada i diu que ja n´hi ha prou.
És fonamental tenir un flixanco com el Pere a Madrid, al lloc on, mentre no canviïn les coses a millor, mentre estiguem lligats al jou espanyol, hi ha el veritable poder de decisió sobre la vida de cadascú de nosaltres, sobre Flix i sobre Catalunya."

9 comentaris:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

La primera setmana de campanya no ha estat res, ara ve lo bo.

Molts d’ànims Pere i endavant!

Anònim ha dit...

Attention please!
->> Remove Viruses! <<-

Adam ha dit...

Endavant Pere!

Reyes ha dit...

No us canseu de vendre la moto amb lo de jou d'Espanya. Els jous que tenim són altres i valtres els perpeteu, quan vosaltres amb la vostra política de fireta desaparegueu tots els jous actuals desapareixeran, inclòs el del ranci Estat Espanyol.

Catalunya estarà igual de podrida amb el control del Gobierno ecspañol com si tinguessem el de la Generalitat amb polítics com vosaltres al cap (com qualsevol altre polític).

Volem llibertat, no esperançes de fireta, mentires, demagògia i circ polític. Potser es que estàs pujant en la carrera política però cada cop més veig la hipocresía i l'ús polític de tot el que trobes a l'abast per a aconseguir el poder, i crec, potser m'equivoco, que no sempre has sigut així.

En fi, no ets la solució, ets part del problema i cada cop estàs pujant més en el fastigós sistema polític parlamentari, i espero que almenys la gent de Flix no caigui en la absurditat de votar-te per la raó de que ets "Campechano" i caus bé ni creient que l'Esquerra que porteu al nom del vostre partit té algo de real. Crec que ets honrat en voler fer servir mètodes com el consens,i sé que saps que l'assemblea i la societat horitzonal són mètodes per a apropar-nos més a la soberania, però els apliques en mal lloc, en una política podrida i venuda, amb interessos que no són els del poble.

I se que ets bona persona i vols el millor per a Flix i per al poble, però crec també que vas molt errat en endinsar-te en el pròpi problema per intentar solucionar les coses. I no sóc jo qui ho diu, ho diu l'història; la política parlamentaria és feixista, interessada i corrupta.

Anònim ha dit...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Júlia ha dit...

Més que lliure pensador, t'hauries de posar lliure parlador!

Hi ha gent, (com tu) q només parla i parla i parla però no fa res,sembles un politic noi...
Pere lluita! lluita pel que pensa! en 24 anys ja ere alcalde de flix, pq volie i VOL lo millor pel nostre poble, pos es ben normal que ara en 50 creixi com a persona lluitadora, vulgui lo millor x catalunya!

A més, que saps tu de politica? i d'història? m'agradaria saber si la vas aprobar a l'institut... o sigui que a callar la boqueta q callat estas més mono!


Jo, com sempre firmo, pq no tinc vergonya del que penso: júlia ( filla de pere)

Reyes ha dit...

Jo tampoc tinc vergonya de firmar amb el meu nom! Tinc 2 comptes de google i depen de amb el qual estic conectat em surt un usuari (el del correu) o el que faig servir per a blogger.

I bé, no tansols parlo, tot i que m'agrada molt, també milito (no en partits polítics parlamentaris esclar, no m'agraden les dictadures lights).

"Hi ha gent, (com tu) q només parla i parla i parla però no fa res,sembles un politic noi..."
Em fa gràcia que em diguis això quan encara no saps qui sóc i afirmis que tansols parlo i no faig res i a sobre semblo un polític quan no sóc jo qui ho sóc.

Jo no prentenc faltar el respecte a ningú, a vegades sóc massa passional i deixant-me emportar pels sentiments puc arribar a fer-ho, demano discuples ja que no n'és la meva intenció.

Sobre el que preguntes d'història t'he de dir que és un tema que em fascina des de petit, tota l'història en general i sobretot la local (tant catalana com del poble), i no se perquè dius lo de l'IES perquè si que la vaig aprovar a l'institut però això no vol dir res, tot el que se m'ho he buscat als llibres o fora de l'institut, si tinguessem que tenir com a suficient l'educació de l'escola mal aniriem (tot i que molta gent ho fa).

Tampoc entenc el teu esperit democràtic de: "O sigui que a callar la boqueta" cadascú pot dir el que vol no? No faig mal a ningú amb materialitzar amb lletres el que penso sobre un tema en concret.

I admiro la lluita, però no li trobo sentit a lluitar junt als mateixos que ens creen els cadenes. No serveix de res intentar apagar un foc tirant-li més llenya!

Salut, llibertat i soberania
Ferran Reyes.

Júlia ha dit...

Veig que tu i jo tenim un punt de vista o manera de pensar molt diferent. Amb l'únic que estic d'acord amb tu, que ja és molt, és amb l'última frase:
Salut, llibertat i SobIrania.

Reyes ha dit...

Ho entenc, però no pretenia "atacar" al teu pare, ni molt menys, no tinc cap motiu personal en contra d'ell tansols volia fer una crítica a la metodología de la política parlamentària que ara que venen les eleccions s'accentua amb la campanya tot aquest món.

Espero que s'hagi sapigut encaixar bé per part de tothom aquesta crítica, perquè al ser cadascú de nosaltres tan imperfectes, contradictoris, inconsequents a cops, hem de, per tant, rebre crítiques. Així és de dèbil i absurd l'humà, intentant cercar una explicació a tot quan l'únic que fem és crear-ne nosaltres mateixos depenent de tots els factors que ens han marcat, explicacions artificials que ni tansols existeixen fora de la nostra consciència i que el que a nosaltres ens semblarà correcte a un altre li semblarà incorrecte. El problema actual és que ara la gent ja no crea les seves pròpies explicacions sinó que es creu qualsevol explicació imposada (ja sigui la televisió, a l'escola,etc) sense estudiar els seus fonaments i ens posem a xerrar i a xerrar sense idea de res, conseqüència del problema actual, llavors, és que ens diuen que la democràcia és llibertat i nosaltres ens ho creiem sense parar-nos-ho a pensar si realment ho és. No tenim ni la llibertat de triar les nostres limitacions i cadenes, ens les imposen ells.

Així som i així serem mentre continui aquesta farsa; treballadors de 8 hores diàries, pagadors d'hipoteques, feligresos de l'esglesia del menjar-brossa, mileurers, receptors d'una educació pèssima, consumdiors de escombreries televisives, lloros que no fem res més que repetir el que diu el telenotícies del mig-dia,...

/Mode irònic=ON/VISCA LA QUALITAT DE VIDA QUE TANT HA AUGMENTAT EN AQUESTS ÚLTIMS ANYS!/Mode irònic=OFF/

Salut!