14 de febrer del 2008

VAGA A L'ENSENYAMENT PÚBLIC


Avui faig vaga a l'IES Flix, com ho fan la majoria dels professors del CEIP Enric Grau Fontseré, com ho fan la majoria les centres eduactius de la Ribera, com ho estan fent la immensa majoria dels centres publics del país. La "proposta" de Llei d'Educació Catalana presentada pel conseller E. Maragall ha aconseguit un fet insòlit: la unió de tots els sindicats de l'ensenyament.


"Els sindicats USTEC-STEs, ASPEPC·SPS, CCOO, ANPE, FETE-UGT i CSI-CSIF, en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat convoquen:


14 DE FEBRER VAGA.


No volem aquesta llei! Rebutgem el contingut de la proposta de bases per una Llei d’Educació a Catalunya (LEC) i fem una crida al professorat i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-se per aconseguir la seva retirada.1. La millora de l’educació pública no passa per una gestió jeràrquica i empresarial de les escoles ni per la lògica del mercat, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l’alumnat.2. La Llei obre noves vies de privatització de l’educació. Promou formes de gestió privada al centres públics, que podrien passar directament a mans d’entitats vàries.3. La Llei aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat. A través d’aquesta Llei, l’Administració pretén eludir la seva responsabilitat en la marxa de l’ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres."

3 comentaris:

quim ha dit...

Xeic Pere t'has deixat la FE-CGT suposo que sense voler.

2teixidor ha dit...

Una imatge, com a resposta dels docents implicats amb lo món de l'educació a la Ribera, val més que mil paraules fetes en un despatx.Som tres los blocs riberencs que hem fet servir la mateixa foto.Una imatge que representa avui la realitat catalana i amb la que mos sentim representats la majoria dels professors.

P ha dit...

Quim, tens raó, la CGT també està per la vaga. No l'he esmentat al bloc ja que el manifest que ha transcrit no estava signat per auest important sindicat.