31 de maig del 2012

PREMI DE QUALITAT EBRENCA AL CASTELL CARLÍ


Una notícia d'avui de la web de l’ajuntament no ens pot passar per alt: El Castell Nou o Carlí de Flix, Premi de Qualitat Ebrenca al Millor Edifici Restaurat, dins de l'apartat de Premis d'Arquitectura com a Millor Edifici Restaurat. Aquests guardons que atorga l'associació Amics i Amigues de l'Ebre.


El guardó a la restauració del Castell fou recollit el passat 26 de maig en el decurs d’un d'un acte que tingué lloc en un restaurant d'Amposta per l'arquitecte Miquel Orellana, un dels autors del projecte. També es lliurà una distinció a l'Ajuntament de Flix per haver impulsat i haver donat suport al projecte.

Han passat els anys, podriem recordar, a tall d’exemple aquestes paraules “Avui, després de més de cinc anys de treball, finalment, amb la signatura de l’acta de replanteig, s’ha donat el tret de sortida a l’inici de les obres del Castell nou…Així ho va escriure l’amic Jaume  al seu Bloc el 8 de juliol de 2009.

Un any després, el 12 de setembre del 2010, en el decurs d’un acte festiu, el poble de Flix va poder visitar i celebrar les obres de la restauració…. Des d’aleshores la dinàmica Associació Cultural La Cana, amb Jaume Masip al capdavant, ha fet una extraordinària pedagogia en la difusió del treballs de recuperació del nostre patrimoni històric, posant com a exemple especial el Castell Carlí.

De tot plegat, seguramente, el resultat ha vingut amb aquest reconeixement com a Premi de Qualitat Ebrenca a un bon treball, a un dels símbols més representatius de Flix, recepció dels que ens hauriem de felicitar molt especialment !!